3. JAWA den v Rosice u Brna - 18.06.2011

Od chvíle co vystartovala nová 660tka jsem byl natěšený ji vidět naživo.
Rosice jsou o něco blíž než Beroun, kde se akce (2.Jawa den) konala naposled tak bylo rozhodnuto. Celé jsem si to naplánoval tak že vyjedu v 8 ráno ale vzhledem k tomu že byl těžký večer (i když veselý) jsem to přesunul až téměř na desátou aby nebyl nějaký ten zbyteček a následný problém. Do Rosic pohodová cesta, jel jsem podle navigace kterou jsem chtěl odzkoušet v novém držáku.
Jediné toulání bylo přes rozkopaný Vyškov. Cestou byla jedna přestávka na cigáro u obce Važany kde se před týdnem vysypaly železniční vagony do pole. Byl to zajímavý pohled, jak se tam povaly ty tuny oceli.
Jawa den byl trochu zklamání, nic moc se nedělo, jen se postávalo návštěvnost nevelká snad i kvůli počasí,  byla možnost podiskutovat se zástupcem firmy, nebo se svézt na několika modelech.
Nějaké lavičky na sezení by se tam hodily ale bohužel ... nealko pivo na které jsem měl docela chuť se bez elektriky netočilo. Jak jsem pochopil tak ta Rosická STK s Jawou nějak nedohodla. Bylo to celé jedna velká improvizace ale lidé z Jawy co tam byli se myslím snažili. Osobně by jsem si to představoval spíš někde na náměstí, nebo před velkým obchodním centrem kde se zastaví o hodně víc lidí a né jen ti co podobné akce sledujou, reprodukovaná hudba a moderátor třeba z místního rádia. Nějakou soutěž pro děti a v ní rozdat pár reklamních předmětů, myslím že by se ve světě hned objevilo mraky fotek na kterých by mimo štastných a vyhrávajících ratolestí měla své místo i Jawa. Vždyt je tolik lidí v naší zemi co si myslí, že už Jawa ani neexistuje.
Ale dost úvah já to neřídím, zklamáni trošku bylo z organizace ale aspoň něco že se děje.

Každopádně nová 660tka mě vzala za srdce, hlavně její zvuk. Někde jsem četl že má připomínat starou 250tku a je fakt, že jsem ji tam taky trošku slyšel.

Nazpět jsem navštívil v Brně kamaráda Jarka, mohl jsem tam přespat ale neměl jsem radost z toho nechávat motorku na ulici přes noc. Rozhodnuto bylo při pohledu na oblohu, jede se domů, celou dobu jsem podle několika předpovědí měl jet v totálním lijáku ale nakonec mě zchladil až drobný zahradnický za Policemi .. cca 10 km od domova.
Krásných 295 km mimo dálnice, bez potíží a s usměvem na líci.